Puheenjohtajan terveiset

Uusi vuosi on lähtenyt käyntiin ja samalla starttaa käyntiin yhdistyksemme neljäs kokonainen toimintavuosi. Taakse jäi vuosi, jonka varmasti jokainen muistaa lopun ikänsä koronavuotena. Aluksi näytti siltä, että vuosi tulee olemaan välivuosi kaikesta toiminnasta, sillä vaikka ehdimmekin alkuvuonna järjestämään kaksi luentotilaisuutta, jouduimme koronan takia perumaan suuren osan suunnitelluista tapahtumista, koulutuksista ja kokeista. Myös vakiotreenit jouduttiin jättämään tauolle ja ainoastaan omatoimitreenit erityisellä varovaisuudella jatkuivat. Kesää kohti tilanne kuitenkin hieman helpotti ja pystyimme kesän aikana järjestämään yhteensä kolme alle kymmenen koiran koetta.

Otimme käyttöön viime vuonna ensimmäistä kertaa kokeenomaiset harjoituskokeet noin viikkoa ennen jokaista koetta ja ne otettiin vastaan erittäin positiivisesti osallistujien keskuudessa. Lisäksi pystyimme joiltain osin pyörittämään myös vakiotreenejä. Olimme mukana myös Suomen Palveluskoiraliitto ry:n pilottihankkeessa järjestämällä PK Koirankouluttajakurssin ensimmäistä kertaa webinaarina. Eli loppujen lopuksi viime vuosi ei näyttäytynytkään välivuotena, vaan meillä oli tapahtumia olosuhteisiin nähden yllättävän paljon.

Syyskokouksemme valitsi minut puheenjohtajaksi tällekin vuodelle. Sydämellinen kiitos luottamuksestanne – pyrin edelleen olemaan sen arvoinen ja luotsaamaan tätä yhdistystä jäsenten haluamaan suuntaan! Hallitukseen valittiin lisäksi jäseniksi Milla Mäkinen, Nina Niemi, Mika Gråman ja varajäseneksi Tarja Valjakka. Hallituksen päätöksellä valittiin Mika varapuheenjohtajaksi ja Milla sihteeriksi. Tarja jatkaa edelleen rahastonhoitajana. Onnea uudelle hallitukselle! Uskon, että saamme tänäkin vuonna tehtyä hyviä päätöksiä.

Tänä vuonna meillä toiminta jatkuu entiseen tapaan. Jäseniä meillä on ensi kertaa yli 50, mutta meillä on nyt myös lisää kouluttajia verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen. Useampi jäsenistämme on kouluttautunut koirankouluttajakurssilla ja koulutusohjaajakursseilla ja toivon, että kiinnostusta löytyy vielä jatkossakin jäsenistömme piiristä. Vanhat tutut lajit säilyvät repertuaarissa edelleen. Olemme aina avoimia myös uusille lajeille, mikäli halukkaita harrastajia löytyy. Otamme mielellämme vastaan vinkkejä muistakin koulutusvaihtoehdoista.

Korona vaikuttaa myös tänäkin vuonna. Yhdistyksemme noudattaa Kennelliiton ja Palveluskoiraliiton linjaa koronarajoituksissa, emmekä lähde vaarantamaan kenenkään terveyttä turhaan. Tällä hetkellä vakiotreenit ovat tauolla koronan takia, mutta hallivuorot omatoimitreeneinä jatkuvat. Lumen runsauden takia ei tänä talvena ole voinut harrastaa hakua tai muitakaan metsälajeja.

Maaliskuulle on sovittu Reija Niemisen webinaari ja toivomme, että koronarajoitukset eivät tästä kiristy ja pystymme keväämmällä järjestämään suunnitellun maalimiehen leikityspäivän.

Kevätkokouspäivämäärä on lyöty lukkoon ja se on 14.3.2021 klo 12. Tästä on lähetetty jäsenille kutsu!

Menestystä vuodelle 2021 jäsenillemme ja yhteistyökumppaneillemme! Anne Savonen puheenjohtaja